Изложба “Деца (не) като другите бе открита в Народното събрание. Събитието

...
Изложба “Деца (не) като другите бе открита в Народното събрание. Събитието
Коментари Харесай

Деца като другите: Изложба привлича вниманието върху достъпа до медицински храни - Здраве

Изложба “Деца (не) като другите ” бе открита в Народното събрание. Събитието притегля вниманието на законодателите върху неналичието на достъп до медицински храни за деца и лица с увреждания.

Каузата на тази галерия е обвързвана с достъпа до медицински храни за нуждаещите се деца и възрастни, за хората, които за разлика от нас не могат да усвояват по този начин наречената “нормална ” храна. Много от тези дечица, без опцията да бъдат хранени с тази здравна храна тежат една по няколко кг на 10-12 годишна възраст, а хора над 18 години, тежат колкото деца на 6г, разяснява депутатът от " Демократична България " Кремена Кунева.

Достъпът до медицински храни от години е идея на общественост " Мостове " и Национална мрежа за децата, чиито представители Аделина Банакиева и Мария Брестничка участваха на откриването през днешния ден.

Председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доцент Антон Тонев увери представителите на гражданския бранш, че тематиката ще бъде сложена на съвещанието на комисията в четвъртък, когато ще се организира среща с изпълняващата длъжността шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова.

Реално, след всичко, което направихме по въпроса - групи, изпратени методологии, мнения на препоръки, всичко е в ръцете на решение на НЗОК и ангажирането с краен период, посочи Кремена Кунева, която беше основател на

След срещата в началото на ноември беше оповестено, че краткотрайно решение на проблема с медицинските храни може да има до четири месеца, а окончателно - след година. Изпратени бяха писма до експертните препоръки за другите групи болести. Вече са подготвени мненията по разпоредбите и спецификациите за съответните болести и съответните храни, които могат да бъдат приложени към тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР